14.10.2013

Cheia fericirii

Opreste  timpul in loc pentru 5 secunde din viata ta incarcata si puneti intrebarea : Ce ma face pe mine fericit ? Cand am fost eu fericit ?
Nu raspunde aici...raspunde-ti singur la intrebare , tu ai mai mare nevoie sa stii acest lucru decat eu .
Oamenii sunt intr-o alergare continua dupa fericire , ei fac 2 pasi iar fericirea 3 , foarte putini oameni cunosc si au simtit fericirea . Insa sa stiti ca Dumnezeu nu tine fericirea in cer cu forta...Fericirea este foarte aproape de noi , insa noi suntem prea orbi sa o vedem , dar anume sa o acceptam ....nici atat !
Exista doua categorii de fericire :
a) Fericire trupeasca (pamanteasca) - case , masini , palate , averi etc etc etc .
b)Fericirea interioara (spirituala) - aici o sa vorbesc mai detaliat in urmatoarele randuri .

Adevarata fericire nu consta in faptul ca ai castigat la Loto sau ti-ai cumparat o masina de ultima fita si taticul tau ca sa te faca si mai fericit ti-a mai cumparat si un apartament in mijlocul Bucurestiului...nici pe departe... TOTAL ERONAT ! Eu desconsider acest tip de fericire .... aceasta goana dupa bani si avere a devenit o adevarata nebunie...Banul a schimbat omul ! (in mai multe detalii nu intru aici pentru ca asa o sa scriu sute de randuri ) .
Fericirea interioara sau fericirea spirituala cum o mai numesc unii este ADEVARATA COMOARA care pentru unii ramane nedescoperita . Aici darurile pamantesti nu isi au locul... Aici isi are locul doar Dumnezeu , iubirea , iertarea si acceptarea ...ATAT ! Daca detii aceste elemente trebuie sa fii un om fericit !
Viata este pretioasa si nu merita fumata din agonie , nu trebuie irosita din lacomie si tratata ca un nimic .
Viata este cel mai frumos dar de la Dumnezeu , ea trebuie traita fara nici-un reziduu pamantesc .

"Invata sa iubesti pentru a stii ce este iubirea , iubeste pentru a fi iubit si fara a accepta nimic altceva in schimb !"Share:

4 comentarii:

  1. Chiar e frumos ce ai scris si chiar adevarat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Zici bine ce zici. Fericirea fericita, fericirea adevarata nu are cauze materiale. Fericirea cauzata de o masina noua sau o viloaie cu sapte etaje este o iluzie prosteasca si gresita. Fericirea este acel sentiment de bine ce te invaluie oricare ar fi numarul baniilor din cont. Cred. Frumos articol!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!