22.03.2012

Intuitiile noastre


Imi cer scuze pentru lipsa de pe blog si de pe alte ,,locuri" : mess , facebook,skype etc . O ,,pana de curent" de circa ~24 ore si-a facut aparitia ! 

  Ce sunt intuitiile ?
In cautarea raspunsului ,,filozofic" al acestui termen am gasit urmatoarea definitie : ,, Intuitiile sunt senzatii constientizate de o fiinta inconstienta de propriul sine." .
Nu suna prea bine nu ?.....
Nu suna bine si nici nu cred in aceasta definitie , fiindca nu trebuie sa fii inconstient de ceea ce faci ca sa ai intuitii ; consider acest lucru o aberatie .
In domeniul psihologiei acest fenomen este numit ca ,,al 6-lea simt" . Iar acum sa dau definitia pe care mi-am creat-o singur :,,Intuitia este un fenomen de detectare a unui mesaj dar nu esti constient de descifrarea acestuia si de sursa lui" .
Ea mai este asociata ca fiind o ,,luminare instantanee" care uneori ne poate aduce uneori beneficii prin ,,ascultarea" acesteia . Unele persoane care si-au ascultat intuitia in momentele in care trebuia au avut de castigat .

Cum altii asociaza intuitia cu ,,luminari instantanee ; senzatii constientizate ; al 6-lea simt" ; o sa asociez si eu intuitia cu ,,semnale luminoase" . Aceste semnale apar dintr-o anumita sursa x (fiindca nu-i cunoastem sursele) pentru a ne indruma pe o cale sau pentru a ne influenta la luarea unei decizii .

Ar trebui sa ne bazam pe acest simt ?
Greu de spus ! Intuitia nu o vezi , nu o auzi , nu o gusti etc. pentru a stii de ,,existenta fizica" a acesteia . Doar o simtim si atat ! Sunt cazuri in care intuitia a ajutat enorm de mult , dar sunt cazuri in care intuitia a accentuat o problema . Totul ramane la capacitatea si alegerea dumneavoastra .
Eu cred ca mai bine trebuie sa ne bazam pe propria gandire , ratiune , sentimente si trairi decat pe intuitie .Dar nu exclud si posibilul ajutor pe care il puteti primi prin ascultarea intuitiei .


Share:

8 comentarii:

 1. De multe ori intuitia nu ajuta la nimic ba dimpotriva, strica tot.

  RăspundețiȘtergere
 2. Intuitiile pot fi alterate de diversi factori.

  RăspundețiȘtergere
 3. Niciodata nu m-am bazat pe intuitii...

  RăspundețiȘtergere
 4. eu nu prea am de-aface cu asa ceva...

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place definita ta:D:) si da, de multe ori intuitia aduce beneficii, dar nu tot timpul :) depinde de situatie:)

  O zi faina sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumos articul si buna definitia ta! Euuu nu am intuitia prea geniala, dar filmele m-au invatat ca e si ea buna de ceva. :)) Bineinteles, nu ma bazez pe asta. Nu stiu ce sa spun de intuitie daca e un personaj negativ sau pozitiv. Totul neutru pana dupa ce se da sentinta. ^.^

  RăspundețiȘtergere
 7. Imi place:D Sincer, cred ca fiecare dintre noi ne-am lasat macar o data in viata dusi de intuitie, asadar nu cred ca-i o chestie engativa, pur si simplu trebuie sa fi pregatit sa-ti asumi responsabiliattea pt ceea ce faci condus de intuitie..uneori e bine, uneori nu...:D

  RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!