09.12.2016

Cel mai cautat loc de munca pentru femei       Ma gandeam zilele trecute la lista pentru Mos Craciun; avem o traditie cu cei din familie si cu prietenii pentru a cumpara cadouri. Si ma gandeam ca...nu mai am ce sa trec pe o astfel de lista. In alti ani umpleam pagini insa am inceput sa lucrez, am descoperit studio videochat si lucrurile s-au schimbat.

       Povestea mea
       Incepeam sa vad in fiecare zi cum pretentiile cresc si veniturile scad. Nu imi permiteam prea multe insa hei, aveam prieteni si umarul lor pe care sa imi plang amarul. Ne amintim cu totii perioada facultatii si nu numai, cand am pornit pe drumul vietii efectiv de la zero. Dar, stii, la un moment dat nu mai rezisti sa vezi cum esti mereu in aceeasi balta. Era rece si amara...balta mea de lacrimi in fiecare zi.
Vedeam vitrine cu haine si parca eram un copil care visa la ceva nou. De fapt aveam nevoie de ele
pentru ca asa era normal. Vedeam meniuri de restaurant si tot ce imi permiteam era sa visez la ce ar putea insemna mousse-ul de ciocolata; eu aveam bani doar pentru o apa plata sau o cafea. Ce sa mai, situatia nu era una prea buna. Aici am gasit prima data informatii despre videochat. Abia apoi am incercat si am facut marele pas: m-am prezentat la interviu.
      Stii, de fapt lucrurile sunt simple. Toate lucrurile din jurul nostru sunt simple doar ca noi preferam sa le complicam. Asa e si cu videochat-ul. Pur si simplu nu faci nimic gresit pentru ca nu faci mai mult decat iti doresti si te lasa constiinta. Si ajungi sa castigi intr-o saptamana cat altii intr-o luna. Castigi zilnic si asta pe mine m-a salvat. Cum spuneam, am trecut de interviu si am descoperit si o alta lume. Aici fetele iti sunt nu numai colege ci si prietene. Aici lucrezi dupa bunul plac, cu un program lejer in functie de timpul liber pe care ti-l permiti; aici ai parte de un sistem simplu prin care sa poti lucra pentru cat mai multi bani. De fapt, tine numai de tine asa ca se aplica zicala: “iti faci norocul cu mana ta”.
      Si am ajuns aici. In fata hartiei si a unui pix; trebuie sa scriu ce imi doresc de la Mos Craciun. Traditia nu se pierde doar ca acum nu prea mai am ce sa ii cer Mosului. Din fericire am de toate si imi permit de toate. Inca mai am si la ce sa visez dar nu as indrazni sa trec pe lista pentru ca imi permit sa fac asta de una singura. As putea sa cer totul simbolic, de dragul cazului, dar draga Mosule, altii au mai mare nevoie de tine.
     Din ce in ce mai multe tinere aleg aceasta cale, fiind una destul de accesibila pentru a face bani iar daca privim situatia locurilor de munca din jur, deja este foarte trist si ingrijorator pentru viitor, ceea ce vedem. Cred ca ne dorim cu totii sa scapam de grija zilei de maine.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!