16.03.2017

Ce trebuie sa stii cand achizitionezi o tableta?

      De-a lungul timpului, tabletele au devenit un gadget foarte accesibil din punct de vedere financiar, dar ca orice alt produs, nu putem merge pe premisa ''ieftin si prost'' sau ''scump si bun''. Exista terminale ieftine si bune si terminale scumpe si proaste.
Unii dintre noi, il luam pe vecinul, varul, nepotul, fratele cu noi atunci cand ne dorim sa achizitionam o tableta, in cazul in care nu ne pricepem fiindca avem nevoie de un specialist. Pentru a elimina acest efort, m-am gandit sa va ofer cateva sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea unei tablete.

- Aveti grija ca produsul primit sa fie sigilitat. Nu acceptati terminale testate inaintea dvs si care prezinta urme de uzura.
- Asigurati-va ca ceea ce va spune consultantul de vanzari este adevarat, citind cu atentie detaliile tehnice de la tableta sau intrand rapid pe google pentru validitatea informatiilor.
- Tableta trebuie sa detina macar 1GB memorie RAM si un procesor Quad-Core pentru a rula fluent. Recomand tabletele cu sistem de operare Android.
- Asigurati-va ca acumulatorul tine cateva ore in utilizare continua iar ecranul tabletei sa nu fie de tip TFT. Recomand tableta cu ecran IPS.
- Despre memoria interna, este discutabil, avand in vedere ca toate tabletele permit extinderea memoriei interne cu un card micro sd. Cele mai low cost tablete permit un card de memorie de 32GB.

    Personal, va recomand o tableta samsung galaxy tab s2 de 8 inch care trece cu mult peste un nivel mediu al standardelor, reusind sa impresioneze printr-un design placut, prin tehnologia de ultima ora si pretul, ceva mai ieftin decat ne asteptam.
     Intr-un timp foarte scurt, acest model a devenit cea mai vanduta tableta de la Samsung, clientii fiind foarte multumiti de functionalitatea acesteia. Fie ca o cumperi pentru gaming, fie ca o cumperi in scopul de a lucra, aceasta tableta reuseste sa faca fata cerintelor dvs.
Share:

12.03.2017

Cum m-am apucat de citit!

      Se intampla in urma cu multi ani. Eram ceva mai tanar, dar cu probleme de sanatate. Majoritatea timpului mi-l petreceam in acelasi spital in care reveneam periodic, mereu cu aceeasi senzatie de tristete si ura fiindca stiam ceea ce urma.
     Datorita perioadei indelungate petrecute intr-o camera rece, alaturi de alti colegi cu probleme, am inceput sa percep lumea intr-un alt mod. Ma vedeam constrans de libertate, eram privat de zambetele si chipurile oamenilor veseli care defilau pe strazi. Eram aici, prins ca intr-o inchisoare, vazand doar doctori imbracati in alb.

       Imi doream sa evadez, sa gasesc o cale prin care sa ma desprind de lumea din jurul meu. Anumite carti noi, carti de beletristica, carti science-fiction reprezinta un portal catre o noua lume. Am rasfoit paginile de internet si am achizitionat cateva carti care mi-au atras atentia prin descrierea pe care o aveau pe site. Am inceput cu ''Mana stanga a lui Dumnezeu'', simtind cum aceasta carte are un vibrato inalt, capabila sa ma desprinda pentru o perioada de timp de clipele dureroase.

      Am inceput sa citesc si pe fiecare zi bifam cate o carte citita in calendar. Nu am mai simtit durere, dar am inceput sa plang; nu am vazut clovni, dar am inceput sa rad; eram singur, dar tot mai multe personaje in jurul meu; eram cu inima impietrita, dar am simtit iubire.

      Mi-am gasit prima iubire intr-o carte!
      Era personajul principal, Ana, o fata care tocmai implinise frumoasa varsta de 19 ani. Un personaj plin cu vise, speranta si dornica sa cunoasca lumea. Avea o personalitate complexa, dar care reusea sa exprime atat de multe idei despre viata, care reusea sa te faca sa privesti femeia ca pe o arta a lui Dumnezeu. Ma indragostisem iremediabil, nu-mi doream ca acea carte sa se termine, nu doream sa ma despart vreodata de Ana iar cu fiecare pagina citita, ma indragosteam si mai tare. Poate si azi o caut pe Ana in viata reala.
      Am descoperit femeia din carte! Am aflat atat de multe lucruri despre voi, am aflat ceea ce va place, am aflat ceea ce va doriti de la o relatie, am aflat cum este vazut barbatul ideal, am descoperit universul, toate astea, stand inchis intr-o incapere si rasfoind pagina cu pagina.

      Cand am inchis copertile ultimei carti, am constatat ca sunt deplin vindecat. Doua saptamani care au trecut precum vantul, doua saptamani in care am fost inchis, dar liber in lumea cartilor.


* Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov
Share: